Sausio 19d. Šeštadienis

Atsinaujinęs „Fit Food“: nuo šiol sveika mityba įmanoma kiekvienam

2017 Gegužės 11d.
Peržiūrų skaičius: 17068

Šiandien visame pasaulyje sparčiai sklinda sveikos mitybos idėjos. Gal dėl to, kad su kiekviena diena vis daugiau mokslinių tyrimų įrodo, jog žmonių sveikatos problemos yra glaudžiai susijusios su mityba. Žmogaus suvartojamas maistas veikia ne tik fizinę savijautą, bet ir psichinę – emocijas, nuotaikas, taip pat bendrus energijos išteklius įtakojančius žmogaus sąmoningumo augimą. O visa tai yra tiesiogiai susiję su mūsų sėkme, šeimos gerove ir karjera.


Ne tik teoriškai tikėdami šiomis idėjomis, bet ir praktiškai vadovaujantis jomis kasdieniniame savo gyvenime, Vilma ir Vaidas Deksniai ryžtasi tuo dalintis su kitais. Vaidas aktyviai dalyvauja sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų veikloje. Vilma – profesionali dizainerė, tačiau daugeliui gerai žinoma kaip jogos mokytoja bei kūrybiška entuziastė sveiko maisto gamyboje.

Tapę naujais „Fit Food“ savininkais, jie entuziastingai nusiteikę realizuoti savo idėjas. Atnaujindami patrauklų sulčių - kokteilių ir sveiko maisto barą, jau gerai žinomą visame Vilniuje, orientuojasi į visos šeimos narių gerovę.

– Esate naujieji „Fit Food“ savininkai. Kas paskatino susieti gyvenimą su „Fit Food“?

– Jau 15 metų mes su visa šeima esame sveikos gyvensenos propaguotojai. Prieš 8 metus kartu su bendraminčiais įkūrėme ekologiškų ir natūralių produktų tinklą „Sveiki produktai“, šiandien visiems gerai žinomą kaip „Livinn“ prekės ženklą.

Mums ne vis tiek, kuo mes maitinamės, kuo maitinasi mūsų vaikai. Ne vis tiek, kuo maitinasi ir mūsų artimieji, draugai bei jų vaikai. Toks pats mūsų požiūris ir į klientus.

Mes išgryniname „Fit Food“ prekės ženklą siekdami, jog kokybiškas ir sveikas maistas bei gėrimai būtų tai, kas yra įmanoma visiems, nepriklausomai nuo užimtumo, pažiūrų, amžiaus ir lyties. Norime, kad jis būtų lengvai prieinamas leidžiant laisvalaikį, sportuojant, dirbant.

Todėl „Fit Food“ siūlomą produkciją galima įsigyti ne tik veikiančiuose baruose, bet ir užsisakant į namus ar biurą. Tikime, jog tai ypatingai turėtų palengvinti kasdienybę tiems, kurie nori sveikai gyventi, tačiau neturi tam pakankamai laiko, nežino, nuo ko pradėti ar trūksta motyvacijos.

– Papasakokite plačiau apie „Fit Food“.

– „Fit Food“ – sveikų bei skanių užkandžių, natūralių, šalto lėtaeigio spaudimo sulčių–kokteilių, desertų baras visai šeimai. Mūsų siūlomi gėrimai ir maistas yra išskirtinai natūralūs: be dirbtinių konservantų, dažiklių, rafinuotų cukrų ir aliejų ar kitų sintetinių priedų, nenaudojami genetiškai modifikuoti produktai. Tik negalvokite, kad esame pamišę, – juokauja Vilma ir Vaidas. – Tikrai ne. Mes tiesiog turime sveiką požiūrį į sveiką maistą. Mes nuolat apie tai kalbame, dalijamės, bet nieko nebrukame per prievartą. Esame tolerantiški ir atviri. Kruopščiai renkamės tiekėjus. Stengiamės, kiek įmanoma, daugiau naudoti lietuviškas žaliavas. Tirštieji kokteiliai gali būti puiki alternatyva net kietajam maistui, nes gėrimai gausūs skaidulomis, kurių taip trūksta mūsų mityboje.

Sultims taip pat pasirinkome išskirtinę spaudimo technologiją – šaltą lėtaeigį spaudimą, kuris leidžia išsaugoti maksimalų maistinių medžiagų kiekį. Visas maistas ir sultys yra rankų darbo. Be to, „Fit Food“ pagalvojo ir apie laktozės ar glitimo netoleruojančius žmones, vegetarus ir veganus. Mūsų komanda mielai dalinasi savo žiniomis ir patirtimi apie tai, kaip sveiko maisto pagalba galima išlaikyti puikią nuotaiką, energiją, gerą fizinę būklę, atsikratyti antsvorio, įveikti taip dažnas šiais laikais žmones kamuojančias alergijas, prastą odos būklę.


Džiaugiamės, jog mūsų komandoje yra ir augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė, kuri ne tik sukūrė naująsias sulčių ir kokteilių programas, bet ir nuo šiol kiekvienam galės patarti sveikatos ugdymo klausimais, sudaryti tinkamiausią mitybos planą ar visą sveikatingumo programą pagal kiekvieno poreikius, sveikatos būklę, aktyvumą, amžių ir siekiamus tikslus.

– O kaip sudaromos „Fit Food“ programos?

– Kurti man – tai išgyventi, išjausti, patirti, – atvirauja naujųjų sulčių–kokteilių programų kūrėja, augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. – Mano organizmas yra labai jautrus „šlamštiniam“ maistui ir gėrimams. Jis jo visiškai netoleruoja. Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti tai, kas natūralu, maistinga, sveika, lengvai įsisavinama, patogu vartoti.

Visos naujos programos yra kruopščiai subalansuotos, parenkant ingredientus, atsižvelgiant į jų suderinamumą, teikiamą naudą, maistingumą bei mokslinį pagrįstumą. Taip pat didelis dėmesys buvo skirtas kiekvienos programos funkcionalumui, gaunamų vitaminų, mineralinių medžiagų gausai, natūralumui, programų lygiams (yra sudarytos rekomendacijos ne tik, kokia seka gerti buteliukus, bet ir programų seka siekiant didžiausio rezultato).

Kaip tik dabar ir startuoja naujos „Fit Food“ programos su naujais skaidulų ir vitaminų gausiais kokteiliais. Yra galimybė pasirinkti atskirą ar specifinius poreikius patenkinančią sulčių–kokteilių programą arba derinti ją su kliento įprastu ar „Fit Food“ rekomenduojamu dienos racionu (maistu).

– Kodėl mums reikia gerti sultis, jų kokteilius ar tirštuosius kokteilius? Kokią naudą jie teikia?

– Norėčiau pabrėžti, jog sultys, kokteiliai – tai skystas MAISTAS. Jo pagalba greičiau ir efektyviau įsisavinamos imunitetą stiprinančios maistingos medžiagos bei vitaminai, natūraliai randami vaisiuose, daržovėse bei riešutuose. Šviežių sulčių vartojimas gali padėti mums lengviau koreguoti mitybos įpročius, ypač tiems, kurie paprastai suvartoja per mažai vaisių ir daržovių.

Tirštieji kokteiliai gali būti puiki alternatyva net kietajam maistui, nes gėrimai gausūs skaidulomis, kurių taip trūksta mūsų mityboje. Skaidulos – tikros organizmo šluotos, gali normalizuoti kraujospūdį, cholesterolį, gali prisidėti valant organizmą.

Įtraukdami į racioną šviežių sulčių ir tirštųjų kokteilių, žmonės gali gauti sveikos patirties ir suformuoti kitokį požiūrį į tai, kaip svarbu vartoti kuo daugiau augalinio maisto produktų dėl geresnės savijautos, o taip pat ir reguliuojant svorį. Tai ypatingai svarbu pavasarį, kuomet mūsų organizmas po žiemos yra nusilpęs. Geriant šaltu lėtaeigiu būdu spaustas sultis visą reikiamą vitaminų kiekį kūnas gali gauti vos iš vienos stiklinės!

– Ne paslaptis, jog sveika gyvensena reikalauja pastangų. Ką patartumėte norintiems pradėti, tačiau abejojantiems?

– Tiesiog imti ir pabandyti. Ne rytoj ar poryt, o tiesiog šiandien. Žinoma, ilgalaikiams pokyčiams pasiekti reikia valios ir pastangų, bet norime priminti, kad Jūs ne vieni. Mūsų komanda yra pasiryžusi Jums padėti, keliaujant geresnės savijautos keliu. Mes puikiai žinome tą jausmą, kai savijauta pasikeičia 180 laipsnių, o tai neabejotinai motyvuoja.

Džiaugiamės, jog mūsų idėjas palaiko ir didieji Lietuvos sportininkai, pavyzdžiui, Ieva Serapinaitė – Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionė, olimpietė, kuri jau atrado mėgstamus produktus mūsų asortimente. Tai puikus ir sektinas pavyzdys jaunimui bei aktyviems, savijautos pokyčių siekiantiems žmonėms. Sąmoningos mintys – tai pati geriausia pradžia sveikos gyvensenos ir pilnaverčio gyvenimo link.


Norite būti sveiki? Maistą rinkitės atsakingai!

Norite būti sveiki? Maistą rinkitės atsakingai!

Mitybos specialistai parengė naują mitybos piramidę. Senoji buvo parengta daugiau kaip prieš 10 metų ir jau nebeatitiko šiuolaikinės mitybos reikalavimų. Keičiant vaizdinę priemonę – rekomenduojamo maisto pasirinkimo piramidę, remtasi kitų...


Glikeminio indekso dieta

Glikeminio indekso dieta

Arbūzas turi didelį glikemijos indeksą. Jį valgant jo sultys iš karto įsiurbiamos į kraują ir iš karto išnešiojamas po organizmą. Tuo būdu kyla cukraus kiekis kraujyje, o tai reiškia didėja svoris ir neišnaudota energija kaupiasi riebalų pavidalu....


Lietuviška mėsa – ir iš užsienio

Lietuviška mėsa – ir iš užsienio

Prekybos centrai ir turgavietės giriasi parduodantys tik lietuvišką kiaulieną. Tačiau Lietuvoje užauginamų kiaulių nepakaktų patenkinti net vieno prekybos tinklo poreikiui. Kaltina turgaus prekiautojus Aiškaus kriterijaus, kaip atskirti, ar...


Ar sveika gerti kavą?

Ar sveika gerti kavą?

Koks yra populiariausias nealkoholinis gėrimas tarp suaugusiųjų? Šis gėrimas – kava. Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien išgeria net po 4 – 5 puodelius šio gėrimo, dar tiek pat – apsiriboja šiek tiek mažesniu kavos kiekiu...


J. Oliverio žurnale – lietuviški receptai

J. Oliverio žurnale – lietuviški receptai

Britų virtuvės guru Jamie Oliverio žurnalas "Jamie Magazine" pavasarį mirgės lietuviškų patiekalų receptais. Šio leidinio kūrėjai iš Vilniaus į Londoną grįžo su keliais šimtais gardumynų nuotraukų, lietuviškų receptų prirašytais...


Rochester Ginger – šeimos tradicija

Rochester Ginger – šeimos tradicija

Šis gėrimas – švelnus, grynas, šiek tiek deginantis ir ilgam įsimenančio skonio. Tai išskirtinis ir ypatingas gėrimas, kuris patenkins rafinuotą gurmanišką skonį. Dėl sudėtyje esančio imbiero, raktažolių ir šeivamedžių žiedų gėrimo poveikis...


Mitybos lobis - kruopos

Mitybos lobis - kruopos

Kai maisto produktai tokie brangūs, pats metas prisiminti kruopų košes. Kruopų kaina palyginti nedidelė, o maistinė vertė - neįkainuojama. Bene labiausiai paplitusios kruopos daugelyje pasaulio šalių - ryžiai. Juose gausu krakmolo, kuris lengvai...


Vasara koreguoja meniu

Vasara koreguoja meniu

Į iškylą gamtoje - jokių greitai gendančių maisto produktų. Pietūs - tik švarioje, tvarkingoje kavinėje. Tai priesakai, kuriuos privalu vykdyti vasarą. "Vasaros metu padaugėja žarnyno infekcinių susirgimų. Dažniausia jų priežastis -...


Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

Pasaulyje yra daugiau, nei 170 milijonų žmonių, kenčiančių nuo žvynelinės. Net apie 120 tūkstančių gyvena Lietuvoje. Gydytoja Jelena Tulčina sako, kad liga jaunėja. „Jauniausiam mano pacientui buvo vos metukai. Tėvams dermatologai liepia...


Mokslininkai: alyvų aliejus gali padėti išvengti Alzheimerio

Mokslininkai: alyvų aliejus gali padėti išvengti Alzheimerio

Alyvų aliejus gali padėti išvengti Alzheimerio ligos. Kaip praneša penktadienį laikraštis "The Daily Telegraph", tokią išvadą priėjo mokslininkai fiziobiologai iš cheminių jutiklių centro Filadelfijoje. Aliejuje esančios medžiagos, tarp...


Apie sausainius nekalėdinius

Apie sausainius nekalėdinius

Su kalėdiniais sausainiais viskas gerai – į juos tiek sudedama šventės laukimo, kad tampa nelabai svarbu, iš ko jie pagaminti, kiek ir ko vengtino jie savyje turi. Juolab, kad ir skirti jie šventėms, o ne kasdienai. Noriu pakalbėti apie...


Kas antras lietuvis greitą maistą valgo bent kartą per savaitę

Kas antras lietuvis greitą maistą valgo bent kartą per savaitę

Nors 70 proc. šalies gyventojų norėtų maitintis sveikiau, tačiau kas antras sumuštinius, traškučius ir picą valgo bent kartą per savaitę ar dažniau. Apklausos duomenys rodo, kad greito maisto kategorijai priklausančius produktus - traškučius,...


Vegetarizmas

Vegetarizmas

Vegetarizmas - mitybos būdas, kai nevalgoma mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų ir kito gyvulinės kilmės maisto. Tačiau vegetarizmas turi ne vieną formą. Tarkim veganai valgo tik augalinės kilmės maistą ir netgi nenaudoja daiktų, kurie savo...


Geriame natūralias sultis, bet to nežinome?

Geriame natūralias sultis, bet to nežinome?

Pagal teisinius reikalavimus užrašas "sultys" ant pakuočių rodo, kad jos yra natūralios ir jų sudėtyje nėra konservantų ar kitų maisto priedų. Tačiau tik 9 procentrai lietuvių tai žino. Dažniausia pirkėjus klaidina neišsamus pakuočių...


Vitaminai žiemai

Vitaminai žiemai

Žiemą dažnam gali pritrūkti vitaminų. Jiems gauti rekomenduojame produktus, kuriuose gausu vitaminų, o tuo pačiu yra skanūs, sveiki ir inovatyvūs. Pirmiausia, jei jaučiate esant padidėjusiam vitamino C poreikiui, ar kankina pvz., didelis fizinis...


Actas

Actas

Natūralus fermentinis actas yra gaminamas natūralios fermentacijos būdu iš žemės ūkio produktų, kurių sudėtyje yra krakmolo, cukraus, taip pat iš vaisių, uogų, obuolių sulčių, salyklinių miežių, medaus, išrūgų, vyno, sidro ir kt. Į actą gali būti...


Kodėl taip linksniuojamas glitimas?

Kodėl taip linksniuojamas glitimas?

Lapkričio mėnesį maisto produktams be glitimo „Bauck Hof“ ir „3 PAULY“ 15% nuolaida. Išieškoti skoniai. Pasiūlymas galioja lapkritį perkant internetu ir visose „Livinn - sveiki produktai“ parduotuvėse. Nuolaidos...


Kokias dešreles galima kepti?

Kokias dešreles galima kepti?

Iškylaujant net nesusimąstome, ar spragsinčios ant laužo pirmos po ranka parduotuvėje pirktos dešrelės tikrai nepakenks sveikatai. Medikai pataria prisiminti, jog virtų mėsos gaminių negalima kepti ant laužo. Nacionalinio maisto ir veterinarijos...


Ar saugu vartoti nepasterizuotą pieną?

Ar saugu vartoti nepasterizuotą pieną?

Gydytojai ir specialistai pataria – maži vaikai neturėtų gerti žalio, nepasterizuoto pieno. Pienas yra didelės maistinės vertės produktas, turintis daug medžiagų, reikalingų vaikų augimui, tačiau žaliame piene gali būti įvairių bakterijų,...


Lietuvių maisto racionas – ydingas

Lietuvių maisto racionas – ydingas

21 proc. pieno produktų, tiek pat daržovių ir vaisių, 15 proc. gaiviųjų gėrimų, 12 proc. grūdinių produktų, 11 proc. mėsos, ir net 8 proc. saldumynų - taip atrodo statistinio Lietuvos pirkėjo maisto racionas.Gydytoja dietologė Jūratė...


Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9

Švarūs kilimai Švarūs kilimai Švarūs kilimai Švarūs kilimai